Reikės:
- 5 kiaušinių trynių
- 4 šaukštų cukraus
- 200 g pieno
- 200 g grietinėlės
- Cukraus desertui apibarstyti
Gaminimo eiga:
Ant kaitlentės pašildyti pieną ir grietinėlę. Šildyti, iki kol pradės kilti burbuliukai, bet neužvirs.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Į trynius įdėti 4 šaukštus cukraus ir viską gerai išmaišyti, į masę įdėti vanilę ir viską vėl išmaišyti.
Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį supilti pieno ir grietinėlės mišinį. Pilti po truputį, tarpuose gerai išmaišyti, įdėti žiupsnį druskos. Kad desertas būtų be gumuliukų, galima visą masę perkošti per sietelį.
Į indą neaukštais kraštais supilti pagamintą masę. Indą padėti ant kepimo skardos, į skardą pripilti vandens. Jo pilti tiek, kad apsemtų maždaug pusę „Crème brûlée“ indo. Kepti 120 laipsnių temperatūroje 45–50 min.
Iškepusį desertą palikti atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Atšaldytą „Crème brûlée“ paviršių apiberti cukrumi ir jį apdeginti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































